Swiss Residence
Prijs op aanvraag
Vraag offerte aan
Hotel
3 sterren

Swiss Residence

Kandy

 • Uitstekend middenklasse hotel
 • Middelgroot
 • Prima service

In het Swiss Residence Hotel krijgt u altijd een warm welkom. Dit prima middenklasse hotel is al jaren een populaire keuze. Het Swiss Residence Hotel ligt verscholen in de bossen op de heuvels rond Kandy en telt 40 kamers en suites. Vanaf het hotel heeft u een fraai uitzicht op drukke straten van de stad Kandy en de mistige bergen die het gebied omringen.

Ligging

Het hotel ligt in de heuvels, net buiten de stad. Vanaf het Swiss Residence Hotel rijdt u in ca. 5-10 minuten naar het centrum. Vanaf het internationale vliegveld van Sri Lanka is het 110 km rijden naar Kandy.

Meer informatie over de omgeving

Faciliteiten

De 40 kamers en suites zijn smaakvol ingericht met veel typische details uit Kandy. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, plafondventilator, Wi-Fi, koelkast met minibar, koffie & thee, badkamer met warm en koud water, balkon met zitje.

Tot de hotelfaciliteiten behoren onder meer een zwembad, restaurant, bar, beer garden, kluisjes, roomservice, Wi-Fi internet, wasseretteservice en tourdesk.

Meer informatie over de kamertypen

Overzicht hotelfaciliteiten

 • ZwembadZwembad
 • WifiWifi
 • InternetfaciliteitenInternetfaciliteiten
 • RestaurantRestaurant
 • AircoAirco
 • Traveldesk / reisbureau in hotelTraveldesk / reisbureau in hotel
 • RoomserviceRoomservice
 • WasserviceWasservice
 • Bar(s)Bar(s)

Foto's Swiss Residence

Bekijk alle foto's

Kamertypen

Het Swiss Residence Hotel bestaat uit 40 kamers en suites. De kamers en suites zijn gelgen in laagbouw.

Standaard LOStandaard LO

De kamers in het Swiss Residence Hotel zijn voorzien van alle faciliteiten die u bij een driesterren hotel mag verwachten.

Bereken prijs

Kamerfaciliteiten

De 40 kamers en suites zijn smaakvol ingericht met veel typische details uit Kandy. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, plafondventilator, Wi-Fi, koelkast met minibar, koffie & thee, badkamer met warm en koud water, balkon met zitje.

Foto's

Hieronder ziet u foto's van het Swiss Residence. Klik op een foto om hier een uitvergroting van te bekijken.

Video

 

Klimaat & Weer

Het klimaat van Sri Lanka

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat en de gemiddelde temperatuur ligt op 28 graden Celsius. In de bergen (o.a. rond Nuwara Eliya) kan het veel frisser zijn en hier kan het in de winter zelfs licht vriezen. Sri Lanka kent een droge tijd en een regentijd. De droge tijd loopt ongeveer van november tot april. De regentijd is van mei tot oktober. De uitzondering hierop is het oosten van Sri Lanka, waar het juist tussen mei en oktober goed weer is. Zoals in veel tropische landen is het ook in de regentijd tropisch warm, maar is er meer bewolking en valt er af en toe (vooral 's avonds en 's nachts) een flinke bui.

Meer informatie over Sri Lanka

Gemiddelde temperatuur Sri Lanka

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Relatieve vochtigheid827980848686868586868582
Aantal uren zon per dag899866666677
Aantal dagen neerslag5471110108810141411
Aantal mm neerslag
Kandy

Kandy & omgeving

De 2e grote stad van Sri Lanka, Kandy, is het centrum van de Singhalese cultuur. In de stad heerst een gezellige sfeer en de pittoreske omgeving is prachtig.

De stad is gelegen op 500 meter boven de zeespiegel. De hogere ligging en de omringende beregen zorgen voor een aangenaam klimaat. Bezienswaardig is de de tempel van de tand, de Dalada Miligawa. Hier wordt de voornaamste Boeddhistische relikwie van Sri Lanka bewaard; n.l. Boeddha's linker boventand. Deze tand werd door een dochter van een Boeddhistische koning uit India gesmokkeld. De tempel staat pal naast het prachtige Kandy meer.

De tempel op zich is al een kunstwerk. Prachtig versierd met zilver en ivoor beslagen deuren. Schitterend houtsnijwerk en fraai beschilderde wanden.

De beroemde Esala Perahera is een jaarlijks spektakel. Tijdens deze processie met ontelbare, versierde olifanten, vuurspuwers, dansers en muzikanten wordt de heilige tand in processie door de straten gedragen.

Een evenement dat niet mag ontbreken in uw agenda.

Bezienswaardigheden in Centraal

In Centraal kunt u veel interessante plekken en bezienswaardigheden bezoeken.
Klik hieronder op een link voor meer informatie.