Reisdocumenten en visum

Reisdocumenten en visum


DIRECT NU UW VISUM AANVRAGEN KLIK HIER >>

Sri Lanka Travel: Voor Sri Lanka is sinds 1 januari 2012 een visum verplicht. Uw paspoort dient bij aankomst in Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Om Sri Lanka binnen te mogen dient u in het bezit te zijn van een visum. Sri Lanka hanteert het elektronisch visa systeem ETA (Electronic Travel Authority). Het visum voor Sri Lanka kunt u voor vertrek direct online aanvragen via Visum Sri Lanka. Het elektronisch visum voor 30 dagen dient minimaal vijf werkdagen voor vertrek aangevraagd te worden. Als de aanvraag van een ETA onverhoopt niet mogelijk is, dan kan een visum bij de ambassade in Den Haag of bij aankomst in Sri Lanka verkregen worden. De kosten van het visum bij aankomst zijn ongeveer € 40. Houdt rekening met lange wachttijden.

DIRECT NU UW VISUM AANVRAGEN KLIK HIER >>

Ook voor de Malediven is een geldig paspoort vereist dat nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst op de Malediven. Bij een verblijf tot maximaal 30 dagen hoeft u geen visum aan te vragen. 

Voor reizen van en naar Sri Lanka/Malediven moeten kinderen onder de 16 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een kopie van hun geboorteakte en een brief waarin door de niet-reizende ouder(s) toestemming voor de reis wordt gegeven. Kinderen hebben een eigen reisdocument nodig. Een bijschrijving in het paspoort van een ouder is sinds 2012 niet meer geldig.

Veelgestelde vragen over reisdocumenten en visum

1. Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka en/of de Malediven?

Sri Lanka:
Voor Sri Lanka is sinds 1 januari 2012 een visum verplicht. Uw paspoort dient bij aankomst in Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Om Sri Lanka binnen te mogen dient u in het bezit te zijn van een visum. Het visum voor Sri Lanka kunt u voor vertrek direct online aanvragen via Visum Sri Lanka.


Malediven:
Voor de Malediven krijgt u het visum bij aankomst gratis. Dit visum geldt voor max. 30 dagen en kan ter plaatse verlengd worden tot 90 dagen. Om het visum bij aankomst te krijgen dient de reiziger te beschikken over een vliegticket naar huis of de volgende bestemming en een hotelreservering.

2. Wanneer krijg ik mijn ticket en reisbescheiden?

U krijgt uw reisbescheiden na ontvangst van de restbetaling binnen enkele dagen per mail of per post thuis gestuurd.

3. Wat is een E-ticket?

Een E-ticket is een print van een bestaande en uitgegeven vliegticketreservering. Het enige dat de passagier ontvangt is een reisschema en een unieke code die overal geldig is. (Bij het inchecken, de douane, enz.)

4. Ik ben mijn E-ticket kwijt of heb deze nooit ontvangen. Wat moet ik doen?

Stuurt u ons dan een e-mail, dan sturen wij u direct per e-mail het E-ticket nogmaals toe.

5. Hoe lang moet mijn paspoort geldig zijn?

Voor uw reis naar Sri Lanka is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient bij aankomst in Sri Lanka nog 6 maanden geldig te zijn. Controleert u niet alleen uw paspoort maar ook of er voor uw reis een visum benodigd is.

6. Welke reisdocumenten hebben mijn kinderen nodig?

Per 26 juni 2012 dient iedere reiziger een eigen paspoort te hebben. Bijschrijvingen van kinderen bij de ouders zijn niet meer toegestaan.
Voor reizen van en naar Sri Lanka/Malediven moeten kinderen onder de 16 jaar die alleen of met één ouder reizen, tijdens hun reis beschikken over een kopie van hun geboorteakte en een brief waarin door de niet-reizende ouder(s) toestemming voor de reis wordt gegeven.