Discover Sri Lanka
4 personen vanaf € 1595,- p.p.
2 personen va. € 1657,- p.p.
Vraag offerte aan
Deze rondreis kunt u boeken met of zonder internationale retourvlucht Inclusief accommodaties Rondreis

Discover Sri Lanka

21-daagse rondreis

 • Zie alles van Sri Lanka
 • Incl. de oostkust!
 • Gevarieerde reis!
Routekaart Discover Sri Lanka

Discover Sri Lanka is een prachtige en zeer complete rondreis langs al het moois dat Sri Lanka haar gasten te bieden heeft! Van het regenwoud van Sinharaja tot de ongerepte stranden van de oostkust. Van de oude koningssteden tot de koloniale theevelden. Van de kuddes wilde olifanten van het Yala National Park tot drukte van de stad Colombo, kortom ontdek Sri Lanka in al haar variaties!

Bekijk het reisprogramma van dag tot dag

Wat kunt u verwachten?

 • Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
 • Vervoer met airco
 • Ervaren Engelstalige chauffeur/gids
 • De keuze uit hotelpakket A (middenklasse) of B (luxe hotels)
100% privé met gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers
Verlenging is mogelijk per dag. Extra excursies zijn bij te boeken
Te boeken met of zonder internationale vlucht

Vragen over deze rondreis of telefonisch boeken? Wij helpen u graag!

U kunt ons bellen op 010 21 34 600 (NL) / 02 479 85 28 (BE) of stuur ons een e-mail.
Telefonisch bereikbaar: werkdagen van 09.00 - 17.00 uur

Vraag offerte aan

Reisprogramma

Dag 1: Negombo

Bij aankomst op Bandaranaike International Airport wordt u verwelkomd op Sri Lanka. Vervolgens rijdt u in een kwartiertje naar de nabijgelegen badplaats Negombo. Dit kleine vissersdorpje met zijn kanalen en fort uit de Hollandse VOC-tijd is een lust voor het oog. Aan het strand wonen de vissers nog op traditionele wijze in huisjes gemaakt van palmen. Men vist hier op zee met kleurrijke pralen. Bezoek hier ook zeker de vissersmarkt, de oude Hollandse kerkjes en de uitgestrekte stranden. Overnachting in Negombo.

Dag 2: Pinnawela & Anuradhapura

's Ochtends verlaat u het hotel en rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar het bekende olifantenweeshuis van Pinnawela. Het weeshuis is door de overheid opgezet voor verdwaalde of verlaten, in het wild levende babyolifantjes. In dit weeshuis ziet u hoe de kleintjes worden gevoerd met de fles en hoe de olifanten genieten van hun dagelijkse bad in de rivier. Een onvergetelijke ervaring!

Na Pinnawela reist u door naar Anuradhapura. Bij aankomst in Anuradhapura checkt u in bij het hotel. In de namiddag maakt u een stadstour door deze prachtige stad die al in de 4e eeuw voor Christus werd gebouwd. Naast de vele ruïnes van tempels en paleizen ziet u hier de prachtige Ruwanweliseya dagoba met de beroemde olifanten-muren. Een ander hoogtepunt is de Sri Maha Bodhi, een boom van 2200 jaar oud en volgens legende is de boom voortgekomen uit een tak van de boom waaronder Boeddha ‘verlichting' vond. Overnachting in Anuradhapura Gamodh Hotel of het Alakamanda Hotel.

Dag 3: Anuradhapura

Deze dag kunt u vrij besteden. Geniet van de omgeving, rust lekker uit bij het zwembad of onderneem een van de optionele excursies zoals o.a. een bezoek aan het Minneriya National park of een stadstour door Anuradhapura. Overnachting Gamodh Hotel of Alakamanda Hotel.

Dag 4: Trincomalee

Na het ontbijt verlaat u Anuradhapura en rijdt u in ca. 3 uur naar Trincomalee. Bij aankomst maakt u een tour door dit historische stadje. Al sinds mensenheugenis is Trincomalee een belangrijke havenstad. Het plaatsje heette oorspronkelijk Gokanna en werd tussen 1623 en 1895 achtereenvolgens bezet door Portugezen, Hollanders, Fransen en uiteindelijk de Britten. Uit deze tijd stamt het VOC-Fort Frederick dat u nog steeds kunt bezoeken.
Tegenwoordig is Trincomalee vooral bekend vanwege haar schitterende stranden. U kunt hier heerlijk relaxen aan het strand, snorkelen, zwemmen, en zelf walvis-spotten.
N.B. Momenteel worden de wegen rond Trincomalee verbeterd. Deze wegwerkzaamheden kunnen het verkeer echter behoorlijk vertragen. Houd hier rekening met langere reistijden.
Overnachting in het Anantamaa Hotel of Pigeon Island Beach Resort.

Dag 5 en 6: De ongerepte oostkust

Deze dagen kunt u genieten van de prachtige stranden van oosten van Sri Lanka. Er zijn talloze watersportmogelijkheden waaronder zwemmen, duiken en vissen. Optioneel: snorkeltour naar het Pigeon Island. Overnachting Anantamaa Hotel of het Pigeon Island Beach Hotel.

Dag 7: Polonnaruwa - Sigirya

Na het ontbijt rijdt u weer landinwaarts. U brengt eerst een bezoek aan Polonnaruwa, de hoofdstad van Sri Lanka van de 11e tot de 13e eeuw. Deze fraaie ommuurde stad stond in zijn hoogtijdagen vol paleizen, tempels, kloosters, parken, vijvers en meren. Tegenwoordig is Polonnaruwa een uitgestrekte verzameling ruines waar er nog vele van in goede staat verkeren. Vooral de Vadatage en Thuparama zijn een bezoek waard. Optioneel: maak een fietstocht door Polonnaruwa.

Dag 8: Sigiriya

In de ochtend bezoekt u Sigiriya, vooral bekend vanwege de befaamde Lion's Rock, een koninklijk paleis gebouwd in de 5e eeuw door koning Kassapa. Dit spectaculaire paleis is gebouwd op de top van een rotsplateau dat 200 meter boven de omliggende jungle uitsteekt. De rots is omringd door een slotgracht en daarbuiten liggen de uitgestrekte tuinen inclusief de bekende watertuinen. De ruines van het paleis geven een goed beeld van de overweldigende indruk die het oorspronkelijk paleis gemaakt moet hebben.
Bij de ‘poot van de leeuw' begint de trap naar de top van het plateau. Hier ziet u de beroemde de beroemde fresco's van de koningsmeisjes. Eenmaal boven heeft u een onvergetelijk uitzicht over de omgeving!

Bij terugkomst in het hotel kunt u de middag vrij besteden.

Dag 9: Dambulla, Matale & Kandy

Vandaag verlaat u Noord-Centraal Sri Lanka, ook wel bekend als de culturele driehoek. De reis voert u vervolgens verder naar het zuiden en verder landinwaarts. De eerste stop is bij de tempelgrotten van Dambulla. Dit gigantische rotsklooster bestaat uit 5 grotten en is een van de bestbewaarde grottempel-complexen van Sri Lanka. Het plafond van een van de grotten is volledige beschilderd met figuren die dusdanig het natuurlijke verloop van de rots volgen dat het gehele dak van stof gemaakt lijkt te zijn.
Hierna rijdt u zuidwaarts naar het bergstadje Kandy, het culturele hart van Sri Lanka. Onderweg bezoekt komt u langs Matale. Hier, in het meest vruchtbare stuk van land, bezoekt u een specerijentuin. Al eeuwenlang staat Sri Lanka bekend om specerijen als kaneel, kardemom, peper, vanille en nog veel meer! In de specerijentuin ziet u niet alleen wat er groeit, maar ook de verschillende gebruiken, verwerkingen en medicinale toepassingen.

Bij aankomst in Kandy maakt u een stadstour. U ziet onder andere het bekende meer van Kandy, de lokale markt, het edelsteenmuseum en natuurlijk de befaamde ‘Tempel of the Tooth'. Hier ligt de meest heilige reliek van het land; de hoektand van Boeddha. Deze werd na zijn crematie gevonden en kwam via omzwervingen door India in Sri Lanka terecht, meegesmokkeld in het haar van een beroemde prinses. Sindsdien is de reliek hét symbool van het Sri Lankaanse Boeddhisme.

Dag 10: Kandy & Peradeniya

De ochtend kunt u vrij besteden. In de middag bezoekt u de botanische tuinen van Peradeniya. Oorspronkelijk werd dit lusthof gebouwd door een Singalese koning. Tijdens de Britse koloniale tijd werden de tuinen uitgebreid en tegenwoordig vindt u er een enorme variëteit aan bomen, planten en bloemen. Overnachting in Kandy.

Dag 11: Per trein

Na het ontbijt wordt u naar het station gebracht en hier stapt u op de trein richting Nuwara Eliya, een fraaie rit van ca. 3-4 uur door een prachtige omgeving. Bij aankomst in Nanuoya staat de chauffeur klaar om u naar Nuwara Eliya te brengen. Dit stadje ligt in het hart van ‘Little England', zo genoemde vanwege de vele koloniale gebouwen uit de Engelse tijd. Nuwara Eliyah ligt op 1890 meter boven zeeniveau en wordt omringd door vele theevelden en plantages. Onderweg naar Nuwara Eliya brengt u een bezoek aan een authentieke theeplantage. Bij aankomst in het stadje maakt u een stadstour langs onder andere de lokale markt, de beroemde golfbaan en het uitkijkpunt over het Gregory-meer. Overnachting Avian Breeze Hotel of Heaven Seven Nuwara Eliya.

N.B. uw chauffeur/gids zorgt voor de treintickets (kosten
ter plaatse te voldoen). Men probeert altijd 1e klasse tickets te
verkrijgen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u er voor kiezen om 2e
klasse te reizen of in plaats van de trein per auto/minibus naar Nuwara Eliya
te reizen.

Dag 12: Nuwara Eliya

Deze dag kunt vrij besteden. Kom bij van alle indrukken en geniet van het koelere klimaat in deze hooglanden. Optioneel: Breng een bezoek aan aan de Horton Plains en het uitkijkpunt World's End.

Overnachting in het Avina Breeze Hotel of Heaven Seven in Nuwara Eliya.

Dag 13: Ella - Yala

Na het ontbijt gaat u op pad. U rijdt in ongeveer 2 uur naar de Ella Gap. (kloof van Ella). Hier maakt u een korte stop om van het uitzicht te genieten. Vervolgens reist u door naar Tissamaharama. Onderweg maakt u een stop bij de Ravana waterval. De watervallen vormen een prachtig gezicht met de bergen en valleien op de achtergrond. Deze bijzondere plaats komt zelfs voor in het mythische Ramayana verhaal. Prinses Sita zou in haar gevangenschap hebben gebaad bij deze watervallen.

Dag 14: Yala National Park

De ochtend kunt u vrij besteden. In de namiddag brengt u een bezoek aan het Yala National Park. Aan het einde van de dag heeft u de meeste kans om de talloze dieren te zien. U maakt een jeepsafari van ongeveer 2-2,5 uur. U maakt een privétocht met een parkranger. Per jeep rijdt u door het park op zoek naar wilde olifanten, sambar-herten, waterbuffels, jakhalzen, krokodillen en als u geluk heeft ziet u zelfs het beroemde Srilankaanse luipaard.

Dag 15: Hummanaya & Galle - Hikkaduwa

Na het ontbijt gaat u op pad naar Galle. Het is een fraaie rit langs de ongerepte zuidkust van Sri Lanka. Na ongeveer 2 uur maakt u een stop bij Hummanaya, bekend vanwege de zogenaamde ‘blowhole'. Van verre hoort u al de rommelende geluiden die lijken op een naderend onweer. Wanneer de zee vrij ruw is, wordt er door de golven een enorme druk opgebouwd in het ondergrondse reservoir. Het gevolgd is een soort geiser die het tot tientallen meters omhoog spuit.Verder langs de zuidkust ziet u ook de typische paalvissers.

Vervolgens reist u door naar Galle, gelegen aan de zuidwest kust, 116 km onder Colombo. Het oude fort van Galle werd gesticht door de Portugezen en in de 17e eeuw veroverd en uitgebreid door de Hollandse V.O.C. Het fort is goed bewaard gebleven en u vindt er tegenwoordig een museum met stukken uit de Hollandse periode. Tijdens de stadstour bezoekt u de Oude kerk vol Hollandse grafstenen, u ziet het fort met de bastions met welluidende namen als Zon, Maan, Akesloot en Neptunus. U wandelt door de smalle straatjes van dit pittoreske stadjes dat al jaren op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. U komt langs smalle pakhuizen en u bezoekt het museum vol antiekstukken uit de VOC-tijd en de wrakken van o.a. de schepen Hercules, Avondster en de Dolfijn. Overnachting in Galle.

Overnachting in Hikkaduwa.

Dag 16: Hikkaduwa

Vandaag vrij te besteden.

Dag 17: Het Sinharaja Regenwoud

Vandaag vertrekt u al vroeg naar Sinharaja voor een bezoek aan het gelijknamige regenwoud. Van het hotel krijgt u een ontbijtpakket mee voor onderweg. De rit naar Sinharaja duurt ongeveer 2,5 uur. Bij aankomst maakt u een lichte trekking door dit ongerepte regenwoud, waar veel dieren leven die enkel in Sri Lanka voorkomen. Door de dichte begroeiing is de kans om wilde dieren te zien niet zo groot als de nationale parken met graslanden, maar u leert hier alles over het regenwoud en de vele tropische vogels zorgen voor mooie plaatjes.

Vervolgens reist u door naar Ratnapura, de edelstenenhoofdstad van Sri Lanka. Overnachting in Ratnapura.

N.B. De weg naar Ratnapura is vrij slecht wat ongemak kan opleveren. Hetzelfde geldt voor een deel van de rit van Ratnapura naar Colombo. Indien gewenst is het mogelijk het verblijf in Ratnapura te verlengen, zodat u een extra rustdag in Ratnapura heeft. Het is ook mogelijk Ratnapura over te slaan en een extra nacht in Galle/Hikkaduwa in te plannen zodat de reisduur gelijk blijft.

Dag 18: Ratnapura-Colombo-Negombo

Na het ontbijt checkt u uit en rijdt u langs de westkust richting Colombo, een rit van ongeveer 4 uur. Aangekomen in Colombo maakt u een korte stadstour door de hoofdstad. Hier bezoekt u de diverse wijken zoals Fort, het oude gedeelte, de drukke bazaren van de wijk Pettah en de Engelse wijk Cinnamon Gardens met haar omzoomde lanen. Overnachting in Negombo.

Dag 19 en 20: Negombo

Op dag 19 wordt u in de middag naar Negombo gebracht. Hier kun u de laatste dagen genieten van het strand.

Dag 21: Negombo

Deze dag kunt u vrij besteden tot het tijd is naar het vliegveld te gaan. U kunt de reis verlengen en/of eventueel combineren met een bezoek aan de Malediven.

Accommodaties

Tijdens deze reis verblijft u in de volgende hotels.

Negombo

Goldi Sands Hotel3 sterren

Goldi Sands HotelDag 1, 18 t/m 20

In het fraaie, rustige Negombo vindt u het Goldi Sands Hotel. Dit goede middenklasse hotel telt 75 ruime kamers & suites. U kunt hier in alle rust genieten van al het moois dat de stranden van Sri Lanka u te bieden hebben! N.B. het Goldi Sands... Lees verder

Anuradhapura

Gamodh Citadel Hotel3 sterren

Gamodh Citadel HotelDag 2 en 3

Gamodh Citadel Hotel is volledig gericht op de rust en vrede die Sri Lanka met haar weelderige natuur met zich mee brengt. Het hotel is gelegen aan de rand van de eeuwenoude stad Anuradhapura; de ideale locatie voor de vakantieganger op zoek naar de... Lees verder

Trincomalee

Anantamaa Hotel3 sterren

Anantamaa HotelDag 4 t/m 6

Anantamaa Hotel is gelegen in het kustplaatsje Trincomalee, in het oosten van Sri Lanka. Het fraaie middenklasse hotel beschikt over comfortabele kamers en moderne faciliteiten. Ook worden er vele activiteiten in en om het hotel georganiseerd;... Lees verder

Habarana

Kassapa Lions Rock 3 sterren

Kassapa Lions Rock Dag 7 en 8

Het Kassapa Lions Rock is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de koningssteden van het noorden. Vanaf het hotel heeft u een prachtig uitzicht op het beroemde rotspaleis van Sigiriya. Het hotel telt 31 kamers gelegen in fraaie chalets. Lees verder

Kandy

Swiss Residence3 sterren

Swiss ResidenceDag 9 en 10

In het Swiss Residence Hotel krijgt u altijd een warm welkom. Dit prima middenklasse hotel is al jaren een populaire keuze. Het Swiss Residence Hotel ligt verscholen in de bossen op de heuvels rond Kandy en telt 40 kamers en suites. Vanaf het hotel... Lees verder

Nuwara Eliya

Avian Breeze Hotel3 sterren

Avian Breeze HotelDag 11 en 12

Avian Breeze is een kleinschalig boutique hotel, net buiten het koloniale stadje Nuwara Eliya. Het hotel ligt in een villa met slechts 5 kamers en was ooit de vakantievilla van de eerste premier van Sri Lanka. De smaakvol ingerichte kamers, fraaie... Lees verder

Tissamaharama

Hibiscus Garden Hotel3 sterren

Hibiscus Garden HotelDag 13 en 14

Net buiten Tissamaharama, midden in de natuur, ligt het Hibiscu Garden Hotel. Dit kleinschalige middenklasse hotel bestaat uit slechts 16 kamers, een zwembad en openluchtrestaurant. De prachtige omgeving en vriendelijke service maken het hotel tot... Lees verder

Hikkaduwa

Coral Sands Hotel3,5 sterren

Coral Sands HotelDag 15 en 16

Het Coral Sands Hotel is een eenvoudig maar populair middenklasse hotel. Het telt 75 gezellig ingerichte kamers met zeezicht. De vriendelijke staf, het fraaie, brede strand, mooie tuin en rustige zee staan garant voor een heerlijke strandvakantie. Lees verder

Ratnapura

Hotel Lake Serenity3,5 sterren

Hotel Lake SerenityDag 17

Hotel Lake Serenity is een mooi, kleinschalig boutique hotel in Ratnapura. Het hotel telt 14 kamers gelegen in laagbouw. Direct aan de rivier en in een fraaie tropische tuin, biedt dit hotel haar gasten een uitstekende uitvalsbasis voor het... Lees verder

Data & Prijzen


Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan voor deze droomreis.

Inclusief

 • Accommodatie in genoemde hotels of gelijkwaardige indien deze niet beschikbaar zijn
 • Beschreven excursies & alle entreegelden
 • Dagelijks ontbijt
 • Privé-vervoer met airconditioning
 • Engelstalige chauffeur-gids

Exclusief

 • Visum Sri Lanka
 • Persoonlijke aankopen, fooien, optionele excursies, etc.
 • Verplichte Kerst- Nieuwjaars diners
 • Reserveringskosten € 35 en Cal.fonds € 2,50
 • Hoogseizoenstoeslag kerstperiode ( informeer)

Aandachtspunten

 • Verlenging is mogelijk.
 • Exclusief ter plaatse: Optionele excursies, lunch & diner

Ervaringen

Wat vonden onze klanten van de Rondreis Discover Sri Lanka ?
Onderstaande reizigers gingen u voor, en hadden het volgende te vertellen over hun ervaringen:

“Onvergetelijk”

4.5 sterren Op 18-05-2016 door

Met veel plezier kijken wij terug naar onze reis in Srilanka. Een echte aanrader. Voor onze groep van 8 was dit een reis uit het boekje. Mooi land, veel te zien, aardige mensen en lekker eten. Genoeg ruimte om te relaxen.De service gerichtheid van jullie kantoor ter plaatse is perfect en alles was tot in de puntjes geregeld. De bus die wij ter beschikking hadden was zeer comfortabel. Onze gids Cusal, een zeer kundig... Lees meer

Verblijfperiode: April/mei 2016

Totaal 1 ervaringen met een gemiddelde waardering van 90 op 100.

Klimaat & Weer

Het klimaat van Sri Lanka

Sri Lanka heeft een tropisch klimaat en de gemiddelde temperatuur ligt op 28 graden Celsius. In de bergen (o.a. rond Nuwara Eliya) kan het veel frisser zijn en hier kan het in de winter zelfs licht vriezen. Sri Lanka kent een droge tijd en een regentijd. De droge tijd loopt ongeveer van november tot april. De regentijd is van mei tot oktober. De uitzondering hierop is het oosten van Sri Lanka, waar het juist tussen mei en oktober goed weer is. Zoals in veel tropische landen is het ook in de regentijd tropisch warm, maar is er meer bewolking en valt er af en toe (vooral 's avonds en 's nachts) een flinke bui.

Meer informatie over Sri Lanka

Gemiddelde temperatuur Sri Lanka

Overige klimaatinfo

Gemiddelde per maandjanfebmrtaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Relatieve vochtigheid827980848686868586868582
Aantal uren zon per dag899866666677
Aantal dagen neerslag5471110108810141411
Aantal mm neerslag

Heeft u vragen over deze rondreis?

Meer informatie

Bij een verre reis komen er allerlei vagen en mogelijkheden op. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over de reis, Sri LankaTravel, Sri Lanka en handige reistips.

Over Sri Lanka

Sri Lanka is weer helemaal terug als vakantieland. En dat is niet zonder reden. Het land heeft dan ook ongelooflijk veel te bieden: een bijzondere cultuur, veel bezienswaardigheden, schitterende natuur, een fantastisch klimaat en wat zeker niet onbelangrijk is een zeer goed prijsniveau. Kortom, alle ingredienten voor een... Lees verder

Landinformatie